Pengikut

Isnin, 5 Ogos 2013

TEASER -> JANGAN PANDANG SEBELAH MATA, BRO!

TEASER 3



“Sayang… selama ni hubungan kita tak pernah ada masalah kecuali umi you yang tak restu. Tapi sekarang ini, kenapa you ubah fikiran. Apa salah I? Cakaplah, sayang…” panjang tangan Dyna cuba mencapai tangan Alif Hazriq, seraya itu juga Alif Hazriq menyandarkan tubuhnya.
“I rasa lebih baik you jangan mengharap apa-apa daripada I. Lagi pun umi I…”
“Lagi-lagi umi you! You ni memang suka duduk bawah ketiak umi you, kan? Langsung tak boleh buat keputusan sendiri. You kena tegas, sayang… umi you tak patut campur dalam urusan kehidupan you…” tempelak Dyna.
“Umi I adalah nyawa I. I takkan sesekali jadi anak derhaka. I tak kisah apapun yang you nak cakap. Ini kehidupan I, jadi…”
“Sayang…”
“Tolong, Dyna. Terimalah hakikat. Cuba jangan jatuhkan maruah you sendiri dengan timbulkan gosip-gosip yang tak betul. Kalau you nak mencipta populariti sekalipun, jangan dengan cara ni… banyak cara lain lagi. You buktikan kemampuan you dalam bidang lakonan.” Kata Alif Hazriq penuh mengharap.
“I tak kira, sayang. You dah janji dengan wartawan you nak buat sidang akhbar. I nak you war-warkan tarikh pernikahan kita. You jangan buat macam ni pada I.” rayu Dyna pula.
“I takkan buat apa-apa pengumuman. Dan I takkan buat sidang akhbar dalam masa terdekat ini. Ini keputusan muktamad I,” tegas Alif Hazriq.
“A… apa yang you cakapkan ni? You tak boleh buat I macam ni. You tak boleh, sayang tolonglah… tolong…” Dyna mula cemas.
“Tolong keluar, Dyna. I tak ada masa nak layan kehendak gila you tu.” Alif Hazriq mengangkat ganggang telefon, dia mendail nombor Maslina.
“Mas, masuk sekarang…”
“You…” Dyna bangkit dengan perasaan marah.
Kedengaran pintu diketuk.
“Masuk!” arah Alif Hazriq.
Maslina melangkah masuk, dia memandang wajah kelat Dyna. Dyna enggan keluar daripada situ.
“Ya, Encik Alif?” Alif Hazriq memandang wajah Maslina.
“Tolong bawakan surat yang saya suruh buat tadi untuk Cik Dyna ni. Kebetulan dia dah ada di sini. Jadi kita bagi terus pada dia.” Arah Alif Hazriq.
“Baik, Encik Alif Hazriq.”
Maslina keluar semula. Alif Hazriq pula pura-pura menyemak fail yang ada di atas mejanya. Dyna pula memadang wajah Alif Hazriq.
“Surat apa yang you nak bagi pada I?” soal Dyna setelah diam membisu buat seketika.
“Nanti you bacalah sendiri.”
Dyna muncung semula. Lelaki itu acuh tak acuh sahaja melayannya.
Maslina muncul semula membawa sepucuk surat untuk Dyna. Dia memberi surat itu kepada Alif Hazriq. Lelaki itu menandatangani surat tersebut.
 “Ini untuk you, Dyna.” Alif  Hazriq menghulurkan sepucuk surat kepada Dyna. Dyna merampas surat tersebut. Dia membacanya.
“Apa ni? You tak boleh buat macam ni, sayang…” surat itu dicampak semula ke atas meja Alif Hazriq. Dia enggan menerima kenyataan.

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Lor.....sikit nyer...nak lg

Tanpa Nama berkata...

Nak teaser lagi. Bila versi cetak akan keluar?

syimasyawal berkata...

InsyaALLAh bulan September.... under penulisan2U....

ada masa akak attach nanti eh, sebab akak sekarang tengah kelam kabut abah akak sakit... jadi agak bz sikit nak menguruskan dia yang tak boleh jalan tu...

noorliyana Shamsuddin berkata...

Ok saya dah baca sikit sikit cita ni.... insyaallah saya akan beli

syimasyawal berkata...

terima kasih.....

Tanpa Nama berkata...

Dah keluar ker novel nie? Tak sabar ni

syimasyawal berkata...

dah... dah boleh order di laman web karyaseni.....

Travesti drew berkata...

That's seem interesting opportunity for the emerging offshore companies
Travesti

ipca mera in dhenkanal berkata...

I was very encouraged to find this site. I wanted to thank you for this special read. I definitely savored every little bit of it and I have bookmarked you to check out new stuff you post. ipca

mera in dhenkanal

olympia gold berkata...


Great article! I adore your web website complete much. Crop a accent at my internet directory.
Wholesale gold chains

JIten Mallik berkata...

Good efforts. All the best for future posts. I have bookmarked you. Well done. I read and like this post. Thanks.
Premium Sms Provider In Cuttack, Bulk SMS Software provider in Cuttack